Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çeşitli açılış ve toplantılara katılmak üzere Ardahan’a geldi.  Ardahan’da Valiliği ziyaret ederek, doğalgaz açılışı için hazırlanan törene katılan Bakan Yıldız, Çıldır Gölü’nde atlı kızağa bindi, Eskimolar gibi balık avladı.
Ardahan ziyareti kapsamında ilk olarak Hanak ilçesine giden ve BOTAŞ’ta incelemelerde bulunan Bakan Yıldız, daha sonra Valiliği ziyaret etti. Valilik ziyaretinde Bakan Yıldız’ı Vali Seyfettin Azizoğlu, Vali Yardımcıları Kadir Taner Eser, Deniz Pişkin, Jandarma Komutanı Şefaattin Serten, İlçe Kaymakamları ile kurum müdürleri karşıladı. Ziyareti sırasında Vali Seyfettin Azizoğlu’dan brifing alan Bakan Yıldız, Ardahan’ın önemli bir il olduğunu, bölge milletvekilleri ile birlikte Ardahan için yoğun çalışmaların yapıldığını söyledi. Vali Azizoğlu ise, ziyaretlerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ardahan’ın Türkiye’nin Orta Asya ve Kafkasya’ya açılan en önemli kapılarından biri olduğunu, yapılacak olan tüneller ile komşu illere olan ulaşımının kolaylaşmasına bağlı olarak önemini dahada arttıracağını söyledi. Vali Azizoğlu ayrıca Ardahan ve Artvin illerini kapsayacak ortak bir Havalimanı yapılması içinde projeler geliştirdiklerini, projenin gerçekleşmesi halinde bu Havalimanından sadece Ardahan ve Artvin illeri değil, Erzurum’a bağlı bazı ilçeler ile komşu Gürcistan’ın bazı şehirlerinden gelecek olan insanlarında bu Havalimanını kullanabileceklerini belirtti. Ardahan’ın yoğun bir kış şehri olduğunu ve bu anlamda “kar’ı kâr’a çevirmek” diye bir slogan geliştirdiklerini anlatan Vali Azizoğlu, kış turizmi anlamında da Ardahan’ın yakın zamanda büyük gelişmeler kaydettiğini söyledi.
Valilik ziyareti sonrası Bakan Yıldız, Milli Egemenlik Parkı’nda düzenlenen kente ilk doğalgazın verilmesi törenine katıldı. Burada bir açıklamada bulunan Bakan Yıldız, İktidara geldiklerinde çok az ilde doğalgaz olduğunu söyleyerek, “Bugün 72 ilimize doğalgazı götürdük. Şimdi amacımız 81 ilin tamamına ulaşmak. Doğalgazı en ucuza alan ülke değiliz ama şuan da en ucuza satan ülkeyiz. Bugün doğalgaz hattımız 82 bin 500 kilometreye ulaştı. Ben şuna inanıyorum, Ardahan’da eksi 34 derecede insanımızın değeri artıyor, kalitesi daha da artıyor, daha da sıcaklaşıyor. Her zaman ülkesine bağlılığını göstermiş oluyor.  Ayşe bacılarımıza, Fatma teyzelerimize ve tüm Ardahanlı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. ” diye konuştu.
Bakan Yıldız doğalgaz açılış töreni sonrası İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yeni hizmete verilen 5 adet ambülansın hizmete açılışı için hazırlanan törene katıldı. Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve Vali Seyfettin Azizoğlu ile birlikte yeni hizmete girecek olan ambülansların açılış kurdelasını kesen Bakan Yıldız, “Bu ambülanlar ile Ardahanlı hemşehrilerimiz sağlıkta bir adım daha ileri gitmiş olacak.” dedi. Bakan Yıldız, açılış sonrası ambülanslardan birinin içine girerek, yetkililerden ambülansın özellikleri hakkında bilgiler aldı.
Ardahan’da ki programlarını bitiren Bakan Yıldız daha sonra Çıldır İlçesi’ne giderek, protokol mensuplarıyla birlikte Çıldır gölünde atlı kızağa bindi. Atlı kızağı Bakan Yıldız kullanırken, yanında Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz arkasına ise Vali Seyfettin Azizoğlu ve Belediye Başkanı Faruk Köksoy oturdu. 124 kilometrekare yüzölçümü alanıyla Doğu Anadolu’nun en büyük ikinci gölü olan ve kış mevsiminde yüzeyinin tamamı donan Çıldır Gölü üzerinde Atlı kızak kullanan Bakan Taner Yıldız, ilk defa böyle bir deneyiminin olduğunu belirterek büyük bir zevk aldığını söyledi.
Kızaktan inen Bakan Yıldız, son olarak yüzeyi buz tutan Çıldır gölünde eskimo usulü balık avladı. 10 Çıldır sarı balığı yakalayan Bakan Yıldız, “Gerçekten farklı ve zevkli bir iş. Balıkçı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 4 kilo balık yakaladık. İnşallah Bereketli olur. Çıldır Gölü’nde kışın buzun kalınlığı ciddi boyutlara ulaşıyor. Burada da balıkçılar için bir geçim kaynağı oluşuyor. Bu gölü görmeden gitmek olmazdı. Hamdolsun bu keyfide yaşamış olduk” diye konuştu.
Karayolu ile Kars’a, oradan da Ankara’ya gitmek için yola çıkan bakan Yıldız’a göl kenarında yöresel evelik çorbası ikram edildi.
Kaynak: Ardahan Aktüel

www.mehmetaliarslan.name.tr
Share on Google Plus

About site ve bloglar

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment