Ardahan Dernekler Federasyonu (Arda-Fed) Ardahan’daki Orman Katliamı İçin Bir Basın Açıklaması Yaptı.Açıklama Şöyle

Aktaş Sınır Kapısı Bağlantı Yolu Kapsamında Yapılmakta Olan Ardahan-Çıldır Arası Karayolu Çalışmalarında Orman Bölgemizden Geçen Yolun Milli Servetlerimizden Olan Çam Ormanlarının Kesimini Üzüntüyle İzliyoruz. Her Ne Kadar Kamu Yararına Yapılmakta Olan Yol Çalışması Olsa Da 4.000-5.000 Civarında Çam Ağacının Kesilmesi De Bir O Kadar Kamu Zararı Demektir. Kamu Yararı Gözetilerek Yapılan Çalışmaların Başka Bir Kamu Zararı Ve Milli Servet Zararı Olarak Karşımıza Çıkması Asla Kabul Edilebilir Bir Durum Değildir.
Çalışmalar Planlanırken, Mutlaka Öz Kaynakların Heba Edilmemesi İlkesi Dikkate Alınmalıdır. Kaldı Ki Yol Geçişi İçin Farklı Güzergahlar İzlenebilirdi. Hatta O Bölge Güzelim Ormanlarımıza Zarar Verilmeden Tünelle Geçilebilirdi. Bu Anlamda Orman Bakanlığı İle Çevre Bakanlığının Koordineli Çalışarak Çevreye Zarar Vermeyen Bir Proje Geliştirilebilirdi.
Bu Çalışmanın Bölgemizin Yararına Değil Zararına Bir Çalışma Olduğunun Bilinmesini Ve Proje Tadilleriyle Gerekli Düzeltmelerin Yapılması, Ağaç Kesim İşlemlerinin Acilen Durdurulması Gerekmektedir.
Federasyon Olarak Bölgemize Yapılan Her Türlü Olumlu Çalışmanın Yanında Olacağımızın, Olumsuz Her Çalışmanın Da Karşısında Olacağımızın Bilinmesini Ardahan Kamuoyuyla Paylaşıyoruz. 06.06.2014
Saygılarımızla.


Ardahan Dernekler Federasyonu
Yönetim Kurulu Adına
Yaşar Geler
Genel Başkan

Mehmet Ali Arslan Haber News 
Share on Google Plus

About site ve bloglar

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment